Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Funkcionális elasztikus Taping
OKTATÁSI STRUKTÚRA VÁLTOZÁS! (Schrollen Sie nach unten zur deutschen Kursbeschreibung.) MTC tanfolyamunk egy teljesen új struktúrával és tartalommal kerül 2017. szeptemberétől megrendezésre Funkcionális Elasztikus Taping név alatt!   Funkcionális elasztikus Taping tanfolyam  „plan“ -  „do“ - „check“ - „act“ - „train“ A funkcionális elasztikus tapinget nekünk teraputáknak kell managelni! SMART-Projektmanagement és Taping. A tanfolyam a funkcionális taping elméleti alapjaival és a funkcionális taping és a Kinesio Tape® módszerek gyakorlati kezelési technikáival valamint ezen módszerek különbségeivel foglalkozik. A funkcionális elasztikus módszer a különféle ...

OKTATÁSI STRUKTÚRA VÁLTOZÁS!
(Schrollen Sie nach unten zur deutschen Kursbeschreibung.)
MTC tanfolyamunk egy teljesen új struktúrával és tartalommal kerül 2017. szeptemberétől megrendezésre Funkcionális Elasztikus Taping név alatt!
 
Funkcionális elasztikus Taping tanfolyam
 „plan“ -  „do“ - „check“ - „act“ - „train“
A funkcionális elasztikus tapinget nekünk teraputáknak kell managelni!
SMART-Projektmanagement és Taping.

A tanfolyam a funkcionális taping elméleti alapjaival és a funkcionális taping és a Kinesio Tape® módszerek gyakorlati kezelési technikáival valamint ezen módszerek különbségeivel foglalkozik.
A funkcionális elasztikus módszer a különféle diszfunkciók vagy a mozgásrendszer szimptómáinak egy tervezhető kezelése a különböző tape anyagokkal kivitelezett leletorientált szituációspecifikus, betegcentrikus komplex managmentben.
Ez a módszer neuro-muskulo-skelettálisan irányítot. A tanfolyam  (90% gyakorlat) ezért a terápiás és medicinális szakmákban dolgozó szakemberek és betegeik igényeihez van igazítva.
 

Taping története
 
Korai írások arról tanúskodnak, hogy komplikált vászonkötéseket alkalmaztak sebkezelésre és a mozgásszervrendszer sérüléseire. Az ókori egyiptomiak és görögök ismertek olyan technikákat, amellyel a mozgásszervrendszer sérüléseit látták el elasztikus és nem-elasztikus kötöző anyagokkal. Gyantával átitatott, ragadós vászoncsíkokat használtak. A francia Andry (sebész) 1741-ben leír olyan elasztikus és nem-elasztikus kötöző anyagokat, amellyel ficamos sérüléseket kezeltek. Már a 18. század végén felismerték, hogy az izületek hosszan tartó, teljes immobilizációja a későbbi funkcionalitásra rossz hatással van. Paul Beierdorf által 1882-ben felfedezett Leukoplast kötöző anyag a New York-i sebész Gibney megfogalmazása szerint a „funkcionális kötözés“ fejlődése, ami lehetővé teszi a sérült izületek célzot immobilizációját. (Ärzte-Forum Care For Life 1997)
1964-ben „importálta“ Hans-Jürgen Montag a Taping-ot az USA-ból Németországba. Brannasch megfigyelte, ahogy Hermann Lohfink Tape-t alkalmaz egy Wiesbaden-i foci csapatnál: „funkcionális Tape-kötés“ stabilizálja és védi az izületet anélkül, hogy korlátozná a fájdalommentes mozgásokat. Csak a sérülés veszélyes, extrém mozgások lehetetlenek. (Brannasch 1997)  Kb. 1973 óta ment át a köztudatba, hogy lehetséges „… az izmok és a szövetek funkcióját célzottan befolyásolni, amennyiben a bőrt beragasztjuk.“...
 

Tanfolyam súlypontjai:
- anatómiai és biomechanikai szemlélet és tape technikák
- aktuális tanulmányokon és Research-cikkeken alapulnak
- a tape technikák Test-módszereinek bemutatása
- sok-sok gyakorlási lehetőség
- a tape technikákkal egyidejüleg hasznosítható edzési formák bemutatása (eszközökkel és anélkül) a mindennapi alkalmazásra kidolgozva.
Következő kórképterületek kerülnek bemutatásra:

- Orthopédia
- Traumatológia
- Sebészet
- Nőgyógyásazt
- Neurológia
- Sport területén alkalmazható technikák: (Élsport és hobbysport)
- Lymph-Tape-alpok (csak lehetőségek a teljesség igényenélkül)
- Fascia tape lehetőségek
- Cross Patch és ezek kombinációs lehetőségei
Aki a napi munkáját szeretné javítani, intenzívvé tenni és így tartósan tatalmasabbá tenni, a FUNKCIONÁLIS ELASZTIKUS TAPING MÓDSZERREL egy értékes terápiás módszert tud elasajátítani.
A résztvevőknek egy alapos elméleti és gyakorlati képzést biztosítunk ezzel a módszerrel.
A módszer:
Az oktató interaktív módszerekkel, modern prezentációkkal, moderációs technikákkal, csoportmunkákkal, demonstrációkkal, gyakorlati taping munkákkal, diszkussziókkal, problémaorientált workshopokkal, elméleti és gyakorlati vizsgákkal dolgozik a tanfolyamon és segíti ezekkel a résztvevőknek elsajátítani a módszert.

A tanfolyam tartalma:

  • Bevezetés és a tapingszalagok anyagismerete
  • Elméleti alapok a tapingelés kivitelezéséhez
  • Tapingelési bázistechnikák a felsô végtagon
  • Tapingelési bázistechnikák a törzs területén
  • Alsóvégtag tapingkezelésének bázistechnikái
  • Crosstape felhelyezési lehetôségei
  • A térd tapigtechnikái (kiemelten keresztszalag szakadás, patella problémák esetén)
  • A láb és boka (supinatiostrauma, lábsérülések) tapingelési technikái
  • Perifériás idegek és a központi idegrendszer sérüléseinek tapingtechnikái (pl: n. ischiadicus, n. medianus, hemiplégia)
  • A felsővégtag és kórképeinek tapingelési bázistechnikái. (pl: váll impingement, instabilitás)
Funktionell elastischer Taping- Kurs
 
 „plan“ -  „do“ - „check“ - „act“ - „train“ 
 
Das funktionell elastische Taping muss von uns „gemanagt“ werden ! 
SMART-Projektmanagement und Taping.
Der Kurs befasst sich mit den theoretischen Grundlagen und darauf aufbauend mit den möglichen praxis-bezogenen Behandlungsmaßnahmen des funktionellen Tapings und der Kinesio Tape® Methode sowie deren Unterscheidungsmerkmale.
Das funktionell elastische Taping Conzept ist eine planmäßige Anwendung von verschiedenen Tape-Materialien im befundorientierten, situationsspezifischen, patientenzentrierten Gesamtmanagement verschiedener Dysfunktionen oder Symptomatiken am Bewegungssystem. Es ist neuro-muskulo-skelettal ausgerichtet. Der Kurs (zu 90% praktisch) ist daher spezifisch auf die Bedürfnisse von therapeutischen Berufen mit medizinischem Hintergrund und deren Patienten ausgerichtet. Schwerpunkte im Kurs sind u.a. anatomische und biomechanische Betrachtungsweisen sowie Tape-Anlagen, welche auf aktuellen Studien und Research-Artikeln beruhen. Zusätzlich werden Test-Verfahren für das nachfolgende Taping, sowie Übungsmöglichkeiten und Trainingsformen mit und ohne Gerät für den Taping-Einsatz in der täglichen Praxis vorgestellt.
Folgende Krankheitsgebiete werden vorgestellt: Orthopädie, Traumatologie, Chirurgie, Gynäkologie, Neurologie. Darüber hinaus werden der Einsatz im Sportbereich (Leistungs-und Breitensport), Lymph-Tape-Basis-Möglichkeiten, Faszien-Tape Möglichkeiten, Cross Patch und deren Kombinationsmöglichkeiten aufgezeigt.
Wer seine tägliche Arbeit verbessern, intensivieren und somit nachhaltig bereichern möchte, findet mit dem funktionellen elastischen Taping Concept eine wertvolle Therapieunterstützung. Den Teilnehmern wird eine fundierte theoretische und praktische Ausbildung im funktionell elastischen Taping-Bereich vermittelt.
Teilnehmer:
Der Kurs wendet sich an alle Berufsgruppen mit therapeutischem Hintergrund wie Physiotherapeuten, Ergotherapeuten, Heilpraktiker, Masseure, Ärzte, Sportphysio- und Sporttherapeuten die Ihre tägliche Arbeit intensivieren und verbessern möchten und etwas "Neues" suchen.
Voraussetzung:
Therapeutische Berufe mit medizinischem Hintergrund (medizinische Grundausbildung)
Mitzubringen:
Schreibmaterial, grosses Badetuch, Anatomiebuch, Schere
Methoden:
Der Referent arbeitet mit interaktiven Methoden, modernen Präsentationen, Moderation, Gruppenarbeit, Vorführungen, praktischer Taping- Arbeit, Diskussionen, problemorientierte Workshops, theoretische und praktische Prüfungen (wenn gewünscht).
Unterrichtszeiten: 2 Tage-Kurs 
Kursbeginn:
Dozent:
Herr Peter Gerstlauer, Physiotherapeut, Sportphysiotherapeut, MT, Assistenzlehrer MLD,             
MTC Instructor, Functional Taping Instructor, Buchautor
 


    
 
          
 
Szakmai leírásokat olvashat az alábbi linkre kattintva a Tape technikák menüpont alatt:
http://www.viszenkft.hu/szakmai_cikkek_leirasok.php

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.


AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
 
Javasolt jelentkezési határidő:  2019.06.06.
 
NÉMET NYELVŰ TANFOLYAM MAGYAR FORDÍTÁSSAL
Akik szeretnék a FET -re való jelentkezéssel egyidőben a Sportsérülések kezelése elasztikus tape-el és/ vagy a Sportfizioterápia tanfolyamra is elküldeni a jelentkezési lapjukat, szeretettel fogadjuk. Ezesetben a FET tanfolyami igazolás feltöltése értelemszerűen nem tud megtörténni.
Tavaszi/Nyári órarend:
1.nap 9:00-17:15
2.nap 9:00-18:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
 
Ôszi/Téli órarend:
1.nap 9:00-18:15
2.nap 8:45-17:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
Gyakorlati és Elméleti óra aránya: elmélet: 4 tanóra, gyakorlat: 14 tanóra

A továbbképzés elvégzése után a pontszám lejelentése, az alap vagy működési nyilvántartási szám hiányában nem lehetséges. Ezért, kérünk minden jelentkezőt, aki jelentkezéskor nem töltötte ki a rubrikát, hogy legkésőbb a képzés utolsó napjáig küldje el részünkre az alap vagy nyilvántartási számát, amennyiben igényt tart a kreditpont lejelentéshez, mert csak az alapján tudjuk felvinni.

Jelentkezési feltételek és körülmények:

A tanfolyamra III. és IV. éves gyógytornász hallgatókat, gyógytornászokat, gyógytestnevelőket, testnevelőket, konduktorokat, orvosokat, ergoterapeutákat, humánkineziológusokat, gyógypedagógusokat/szomatopedagógusokat és masszőröket, edzőket stb. várunk!

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek