Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • viszenkft@gmail.com
Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.

img
Földi féle komplex fizikális ödématerápia
EZ A SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS VILÁGSZERTE ELISMERT KÉPZÉS. Uniós országokban elismert képzés (országspecifikus részletek a leírás alján!) Ausztriában a gyógytornász és gyógymasszôr végzettség honosításának feltétele egy minimum 50 órás nyirokterápiás végzettség. Munkaadók a nemzetközileg elismert Földi képzést különösen értékelik szakmai színvonala miatt. A nemzetközileg elfogadott okleveles nyirokterápiás instruktorok aktuális listája A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület ajánlásával. A KFÖ sokkal több, mint kezelések összessége. A Komplex Fizikális ...

EZ A SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS VILÁGSZERTE ELISMERT KÉPZÉS.


Uniós országokban elismert képzés (országspecifikus részletek a leírás alján!)
Ausztriában a gyógytornász és gyógymasszôr végzettség honosításának feltétele egy minimum 50 órás nyirokterápiás végzettség. Munkaadók a nemzetközileg elismert Földi képzést különösen értékelik szakmai színvonala miatt.
A nemzetközileg elfogadott okleveles nyirokterápiás instruktorok aktuális listája
A Magyar Hospice-Palliatív Egyesület ajánlásával.
A KFÖ sokkal több, mint kezelések összessége. A Komplex Fizikális Ödématerápiát (nyirokterápia, vagy nyirokmasszázsnak is hívják) négyoszlopos terápiának is hívják, mert négy fontos, egymástól függetlenül eredményesen nem alkalmazható terápiás egységből tevődik össze:
Manuális nyirokterápia (nyirokmasszázs)
Bőrápolás
Bandázsolás vagy kompressziós harisnya (kompressziós terápia)
Nyiroktorna
Jelentős részét alkotja a Komplex Fizikális Ödématerápiának a manuális nyirokterápia (nyirokmasszázs), viszont a „négy oszlop” ésszerű kombinációja az egyetlen olyan kauzális terápiás „csokor”, mely a nyiroködémák, phlebolymphostatikus ödémák és lipödéma eredményes kezelését lehetővé teszi.
Szakmai tanfolyamainkon nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlati részre, melynek alapját egy alapos, átfogó terápiás és orvosi elméleti rész képezi.
A Földi-féle nyirokterápia (mint minden más nyirokterápiás képzés) a Dr. Emil Vodder által kifejlesztett alapfogásokat és fogássorozatokat adja át. Melyben jelentősen eltér sok más nyirokterápiáktól, az a különféle szivacsok alkalmazása a bandázsolás során, mellyel a terápia eredményessége jelentősen növelhető.
Alkalmazási területek:
Dermatológiai (égési sérültek), phlebológiai, traumatológiai, általános sebészeti, onkológiai, neurológiai, belgyógyászati, intenzív osztály, geriátria, rehabilitációs osztályok, valamint nyiroködéma-kezelését végző kórházi osztályok, szakrendelések.
Primer (veleszületett nyirokér problémák miatt)
Szekunder nyiroködémák (pl. rákos műtétek után)
Phlebo-lymphostatikus ödémák kezelése (CVI)
Lipödéma (zsírödéma)
Multimorbid ödémás kórképek
Posttraumatikus / postoperaviv ödémáksérülések, Sudeck-szindróma
Rheumás megbetegedések (PCP, deg. Arthrosis)
Sclerodermia, hegesedések
Fejfájás
Inmobilizációs ödémák stb.
Tanfolyam célja:
Olyan komplex fizikális ödématerapeuták képzése, akik felkészültek a különféle eredetű ödémás kórképek komplex kezelésére és az ezzel kapcsolatos igények kielégítésére. A végzett szakember képes legyen az egyre növekvő számú nyiroködémás beteg (túlnyomórészt a secunder, tumorkezelések után kialakuló) vagy nyiroködéma kialakulása miatt veszélyeztetett ember komplex vizsgálatára, a páciens felvilágosítására, prevenciós tanácsadásra, a fennálló probléma komplex átlátására, ennek megfelelő kezelési terv összeállítására és a kezelés lebonyolítására. Képes legyen a szakember emellett a multimorbid (ödémás betegségekhez társuló bármely kórkép) betegek különféle egyéb megbetegedéseit is felismerni, ezen problémákra megoldást találni az ödéma kórkép kezelési tervében, illetve a társuló megbetegedések ellátására is, amennyiben szakterületén belül megfelelő kezelési lehetőség birtokában áll. Fontos a hosszútávú kezelési terv átlátása, annak lebonyolításához szükséges ismeretek átadása, cselekedeteinek szervezett átgondolása, szervezési képessége és a beteg együttműködésének megnyerése az eredményes terápia és sok - esetlegesen bekövetkező - komplikáció elkerülése érdekében. A hallgató alapos ismereteket szerez a nyirokkeringés anatómiájáról és élettanáról, a kialakuló betegségekről, azok ellátásának módjáról, komplex kezelési lehetőségeiről. Képessé válik az ödéma kezelésére a bandázsolás, a manuális kezelés és egyéb kiegészítő eljárások révén.
Tanfolyam tartalma:
KFÖ alapjai (felépítése, kontraindikációk)
Anatómia, fiziológia, pathofiziológia (nyirokér- és vénásrendszer), kórképek orvosi és szaktanári előadások
Alapfogás-sorozatok elsajátítása (nyak,fej,arc,alsó és felső végtag, mély hasi drainage, törzsquadránsok)
Akut gyulladások ödémája (pathofiziológia és terápia, csoportmunka)
Krónikus vénás inszufficiencia (pathofiziológia és terápia)
Alsó és felső végtag bandázsolása (medence, vállöv is)
Komplex Fizikális vizsgálat (anamnézis, inspekció, palpáció, komplikációk)
Primer és secunder nyiroködémák kezelése (egy- és kétoldali érintettség esetén, genitális és mellödémák esetén elmélet, gyakorlat, csoportmunka)
Betegbemutatás
Anyagismeret
Kompressziós harisnya fajtái, indikációi, méretvétel, felírás szabályai
Önbandázsolás és Nyiroktorna (minden résztvevő kap egy új saját bandázscsomagot)
Vizsga
Ez a képzés egy világszerte ismert és elismert képzés, amely tematikájában, óraszámában, struktúrájában és tartalmilag teljesen megegyezik a németországi Földi Schule nyirokterápiás képzésével, mert az oktató Magyarország egyetlen nemzetközileg elismert okleveles nyirokinstruktora (Fachlehrerin für Manuelle Lymphdrainage), aki egyben 2006 szeptembere óta a Földi Schule GmbH – das Lehrinstitut für Manuelle Lymphdrainage/Komplexe Physikalische Entstauungstherapie (ML/KPE) (www.foeldischule.de) - instuktora és emellett sok éve már a Földi Klinik Lymphologische Fachklinik, Europäisches Zentrum für Lymphologie (www.foeldiklinik.de) nyirokterapeutája. Az oktatás standardizált magas színvonalát biztosítja hosszú távon az oktató szaktanári képzettsége, sok éves szakmai gyakorlata és a Viszen NETC és a Földi Iskola közötti oktatási szerződésben lefektetett kötelezettségek.
A tanfolyam Ausztriában minden plusz költség és vizsga nélkül elismert gyogytornászoknak és gyógymasszôröknek is!
Svájcban minden plusz költség és vizsga nélkül elismert gyógytornászoknak, mert a Földi tanfolyam a svájci gyógytornász társaság által elismert képzés!
Más szakmacsoportoknak a svájci EMR (http://www.emr.ch/) által kell elismertetniük a Földi képzést.
Franciaországban és Olaszországban minden egyéb feltétel nélkül elismert.
Németországban a következô feltételek mellett elismert a tanfolyam:
1. A résztvevô a gyógytornász/gyógymasszôri papírját Németországban elismerteti.
2. Ezután a résztvevő a magyarországi Földi vizsgát követő 6 hónapon belül Németországban, valamelyik Földi iskola tanfolyamán sikeresen újra leteszi a vizsgát (jelenleg 100€ plusz költség, de változhat).
Németországban a vizsgaismétlés miatt a Földi iskolában Karin Ambs ügyvezetôvel karinambs@foeldischule.de mailcimen kell felvenni a kapcsolatot. A mailhez csatolni kell a Magyarországon 6 hónapon belül megszerzett Földi ML/KFÖ végzettség. Ehhez az elismerési eljáráshoz a Németországban honosított gyógytornász/gyógymasszôri végzettség papírjait is csatolni kell.
Aki a Magyarországon elvégzett Földi képzést követő 6 hónapon belül nem teszi le Németországban ezt a vizsgát, az csak a tanfolyam megismétlése (tanfolyam díjának költségei is a résztvevőnek kell viselnie) után teheti le a vizsgát újra Németországban. A tanfolyamismétlésre Magyarországon (magyar nyelven) és Németországban (német nyelven) is sor tud kerülni. Ennek bevezetésére azért volt szükség, mert a szakmai tudás és a sikeres vizsgaismétlés aránya minimálisra csökkent azoknál, akik fél évnél régebben végezték el a tanfolyamot. Ennek oka legtöbbször a nyelvtudás, szakmai tapasztalat hiánya, felkészülés hiánya volt.
Szakmai leírást olvashat az alábbi linkre kattintva:
http://www.viszenkft.hu/szakmai_cikkek_leirasok.php?id=10
 

Egyéb tanfolyami információk:

A képzésért kreditpont nem jár!!!!

A tanfolyam helyszínének változtatási jogát Szombathelyen belül a tanfolyam előtti 2. hétig bezárólag fenntartom! Erről értesítést küldök mailen, AMENNYIBEN VÁTOZÁS TÖRTÉNIK! ha nem történik változás, akkor nem küldök mailt!

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 
 A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át (9 tanóra azaz 1 oktatási nap!) lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.
 
Javasolt jelentkezési határidő:  MIHAMARABB, mert hamar betelnek a helyek az őszi képzésekre!
 

Tanfolyami előleget majd junius elején kell csak fizetni ( 25.000 Ft) a maradék összeget a tanfolyam első napján készpénzben!

A képzésről CSAK magánszemélynek tudok számlát kiállítani ( magyar vállalkozásnak, intézménynek, BT, Kft stb, nem.)


MAGYAR NYELVŰ TANFOLYAM
 
Órarend:
1.nap 9:00-17:30
2.-14.nap 8:15-17:00
15.-17.nap 8:00-16:00

A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
Gyakorlati és Elméleti óra aránya: orvosi elmélet: 25,66 tanóra, gyakorlati elmélet: 28,66 tanóra; gyakorlat:103,33 tanóra; vizsga: 22,66 tanóra
Ez a tanfolyam Németországban a  Földi iskolában is elvégezhetô.
Ára Németroszágban ugyanennek a  tanfolyamnak: 1.400 Euro
A továbbiakben csak Szombathelyen kerül megrendezésre a tanfolyam!

Jelentkezési feltételek és körülmények:

Tanfolyamra IV. éves (a tanfolyam kezdetéig III. évet befejezett) gyógytornász hallgatókat gyógytornászokat és gyógymasszőröket várunk.

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés
Választott időpont: 2024.09.16-22. és 09.30-10.04. és 10.21-25.

Jelentkezési adatok (minden adat megadása kötelező)

Vezetéknév:
Keresztnév:
Születési dátum:
Születés helye:
Anyja neve:
Születési név:

Lakhely

Ország:
Pontos cím:
Irányítószám: Település:
Közterület neve: Jellege: Házszám:
Épület: Lépcsőház: Emelet: Ajtó:

Munkahely címe

Munkahely neve:
Ország:
Pontos cím:
Irányítószám: Település:
Közterület neve: Jellege: Házszám:
Épület: Lépcsőház: Emelet: Ajtó:

További elérhetőségek

Telefonszám:
(ha van mobilszám)
E-mail cím:

Képzettség

Működési nyilvántartási szám: i
Végzettség:
(több is választható)
Tanfolyami igazolás nyelve: Magyar: | Angol: | Német:

A tanfolyami díjat fizeti:

A számlázási adatok módosítására az összeg beérkezéséig van lehetőség. Magánszemélyként, a jelentkezéskor megadott Név és Lakcím fog szerepelni a számlán. Költségelszámolásra jogosult személy esetében a jelentkező által kitöltött cím. Utólagosan nem áll módunkban a számlát módosítani.

Költségelszámolásra jogosult egység (egyéni vállalkozó, Bt, Kft, Rt, Alapítvány, Közintézmények stb.)
Magánszemély

1. számlára ez kerüljön

Összege: (Ft)
Számlázási név:
Pontos cím:
Irányítószám: Település:
Közterület neve: Jellege: Házszám:
Épület: Lépcsőház: Emelet: Ajtó:
Adószám: (kötelező)
Megjegyzés:

2. számlára ez kerüljön

Összege: (Ft)
Számlázási név:
Pontos cím:
Irányítószám: Település:
Közterület neve: Jellege: Házszám:
Épület: Lépcsőház: Emelet: Ajtó:
Adószám:
Megjegyzés:

3. számlára ez kerüljön

Összege: (Ft)
Számlázási név:
Pontos cím:
Adószám:
Megjegyzés:
Jelentkezéssel kapcsolatos megjegyzés:
Terapeuták listájába való bekerüléshez hozzájárulok a sikeres vizsga után.
      (csak név, tel.szám, lakhely és munkahely városa kerül fel a honlapra)


Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam, tudomásul vettem és elfogadom.
Az Általános Szerződési Feltételeket elolvastam, tudomásul vettem és mindezek felelősségének tudatában jelentkezek a fent nevezett tanfolyamra.
Hírlevélre is jelentkezem!
A fenti adatokkal regisztrálok
Válasszon jelszót:
Jelszó megerősítése:
Ellenőrző kód:
Mennyi 2+3?

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Nemzetközi Egészségügyi Továbbképzések Centruma - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek