Chat üzenetküldés Üzenetküldés

Chat jelenleg nem elérhető, kérjük nézzen vissza később. Addig is, kérjük küldjön üzenetet és a lehető leghamarabb választ adunk a kérdésére.

9700 Szombathely, Bocskai krt. 9. • Tel: + 36 (70) 615 0852 • oktatas@viszenkft.hu • NYSZ: 18-0008-06

img
Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia
A németországi Schroth intézmény által hivatalosan is engedélyezett oktatást kizárólag Horvát Krisztina regionális Schroth Instruktor folytathat, rendszeresen egyeztetve a kinti oktatási intézménnyel. Oktató és Vizsgaelnök: Horvát Krisztina A módszer kialakulása: A német származású, szintén gerincferdülésben szenvedő Katharina Schroth saját testének megismerése és kezelése útján fejlesztette ki módszerét az 1910-20-as években. Mottójaként ismerhetjük: „A scoliotikus test által adott kép ellentettjét kell elérnünk.” Katharina Schroth nem csak külső, hanem a scoliotikus belső testkép befolyásolására is nagy hangsúlyt ...

A németországi Schroth intézmény által hivatalosan is engedélyezett oktatást kizárólag Horvát Krisztina regionális Schroth Instruktor folytathat, rendszeresen egyeztetve a kinti oktatási intézménnyel.
Oktató és Vizsgaelnök: Horvát Krisztina
A módszer kialakulása:
A német származású, szintén gerincferdülésben szenvedő Katharina Schroth saját testének megismerése és kezelése útján fejlesztette ki módszerét az 1910-20-as években. Mottójaként ismerhetjük: „A scoliotikus test által adott kép ellentettjét kell elérnünk.”
Katharina Schroth nem csak külső, hanem a scoliotikus belső testkép befolyásolására is nagy hangsúlyt fektetve vezette be a róla elnevezett kezelési módot. Az első Schroth intézmény megnyitása, 1921 után a módszer egyre inkább ismertté vált. Később lánya, Christa Lehnert Schroth orvosokkal együtt fejlesztette tovább a kezelési módot, ami napjainkra egy világszerte elismert eljárásnak számít a gerincferdülés történetében.
A Schroth módszer alapeleme: a törzsblokk rendszer
Schroth a törzset három, egymás felett szimmetrikusan elhelyezkedő blokkra osztja fel, amelyek gerincferdülés esetén ék alakúan deformálódva, egymáshoz viszonyítva eltolódva és elfordulva ábrázolódnak. Ezek a blokkok szabad szemmel az ún. bordapúp és völgy, valamint ágyéki púp és völgy képében ismerhetők fel. A terápia kezdetén nagyon fontos, hogy a páciensek saját testüket tanulmányozva értsék, érezzék meg a deformációkat. Első lépésben megtanítjuk azoknak a tartási eltéréseknek a korrekcióját, amelyeket hátul-, vagy oldalnézetből is láthatunk (törzs, medence eltolódások, csavarodások). A terápia központi részét képező háromdimenziós, célzott légzéssel (3DL) a besüppedt területek újra kiemelését érjük el, elősegítve ezzel az adott törzsblokk korrekcióját. A végső, lehetőség szerinti maximális korrekció elérése után a megbomlott izomegyensúly helyreállítása, a korrigált tartás stabilizálása a cél.
A scoliosis kezelésben napjainkban a leghatékonyabb - nemzetközileg is nagy elismerést kivívott - metódusnak a Schroth módszer bizonyul. Schroth aszimmetrikus kiinduló helyzetekre építve caudaltól cranialisan a scoliosis struktúrális adottságainak határáig húzódó aktív korrekciót alkalmaz. A háromdimenziós kezelés proprio-, és exteroceptív impulzusokkal, a scoliotikus légzésmechanika korrekciójával és feed-back segítségével (gyógytornász és tükörkontroll) építi át a korrigált tartási sztereotípiát a mindennapokba is.
Képesítés:
A tanfolyamot elvégzett és sikeres vizsgával zárt hallgatók „Schroth terapeuta” képesítést kapnak, ami megfelel a Németországi Schroth Klinika által kiadott, külföldön is elismert képesítésnek.
A képesítés csak sikeres vizsga esetén kerül átadásra, amelyet a Katharina Schroth Klinika senior instruktora és Horvát Krisztina, a Klinika regionális instruktora vezet.
Schroth terapeutának kizárólag azok a terapeuták nevezhetik magukat bárhol a világon, akik a Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia tanfolyamot sikeresen elvégezték. Ez a titulus levédett név!
Hospitáció és terapeutalistába való bekerülés lehetőségei és feltételei:
Horvát Krisztina Schroth Instruktor által tanított Katharina Schroth szerinti Háromdimenziós Scoliosis Terápia tanfolyamot sikeresen elvégzett Schroth terapeuták, a Schroth Klinikán (Bad Sobernheim Németország) vezetett terapeutalistába automatikusan bekerülnek ugyanúgy, mint a Németországban Schroth tanfolyamot végzett terapeuták. Ezen terapeutalistában lévő kollégák közül válogathatnak maguknak a további ambuláns terápiájukhoz otthonukban szakképzett terapeutát azok a betegek, akik a klinikán kezelést kapnak.
Ebben a listában csak azok a terapeuták maradhatnak bent, akik a tanfolyam elvégzése után minimum 5 évente részt vesznek egy Refresher tanfolyamon. Ilyent Bad Sobernheimben, a klinikán is el lehet végezni német vagy angol nyelven.
2016.-tól a Viszen NETC szervezésében Magyarországon is elvégezhetőek ezek a Refresher tanfolyamok KLIKK.
(Ez a szabály egy nemzetközi szabály, melyet a németországi Bad Sobernheimi Asklepios Katharina Schroth Klinika hozott, és a minôségi terápiát biztosítja és minden más országban abszolvált terapeutára érvényes.)
tanfolyam célja és tartalma:
- Schroth-féle klasszifikáció megismertetése, diagnózis felállítás elsajátítása
- Schroth módszer korrekciós elemeinek, felépítésének elsajátítása
- Manuális kezelési technikák megismertetése a scoliosiskezelésben
- Progressziós folyamat befolyásolásának bemutatása
- Schroth korrekciós gyakorlatok elsajátítása
Miben nyújthat mást ez a nemzetközi továbbképzés MST tanfolyamainknál?
- Németországi tananyag
- Scoliosis kialakulási fázisok elemzése
- Scoliosis progresszió elemzése
- Plusz új Schroth gyakorlatok
- Még több diagnosztika
- Új légzésgyakorlatok
- Új manuális és korrekciós fogások (sagittalis síkban is különálló fogások)
- A tanfolyamot elvégzett és sikeres vizsgával zárt hallgatók megkapják az ezidáig csak Németországban
  megszerezhető "Schroth terapeuta" képesítést - ez elismert csak külföldön
- A Katharina Schroth Klinika standardok alapján Horvát Krisztina által vezetett záróvizsga
- Kimagaslóan kedvezőbb anyagi feltételek, mint Németországban (a klinikai tanfolyam ára jelenleg: 1250 Euro)
- A tanfolyam elvégzéséhez és a vizsgához sem szükséges német nyelvtudás, az oktatás és a vizsga is magyar nyelvű.

A két tanfolyam alapjaiban nagyon hasonló, természetesen, mivel mindkettő a Schroth módszert ismerteti és tanítja meg Neked. Az első, szembetűnő különbség a nemzetközi oklevél amit a nemzetközi tanfolyammal kaphatsz meg, az MST-vel nem.

A tananyagot és a részleteket illetően a következők a főbb különbségek: 

MST: 

- több altéma (különleges kezelést igénylő esetek) 
- több saját tapasztalat és a rájuk épülő feladatok 
- több információ az operációs tornáról 
- nem ad terapeuta képesítést, alacsonyabb árkategória 

HDST: 

- darabszámban több Schroth feladat (több nap) 
- több manuális technika 
- több légzéstechnika 
- Schroth terapeuta képesítést ad, magasabb árkategória 
- árában jóval kedvezőbb mintha Németországba mennél, mégis ugyanazt a képesítést kapod, plusz ingyenes hospitálási lehetőséget a Schroth Klinikán 

Horvát Krisztina 
reg. Schroth instruktor 

Forrás: gyogytornainfo.hu

 \

Egyéb tanfolyami információk:

Felhívjuk szíves figyelmét minden kedves jelentkezőnek, hogy azoknak, akik lemondás nélkül nem jelennek meg a tanfolyamon a jövőben nem tudunk tanfolyamainkon helyet biztosítani, valamint a tanfolyam fennmaradó összege is kiszámlázásra kerül!
Köszönjük az együttműködést!
 

A tanfolyamokról, a tanfolyam óraszámának 5%-át lehet hiányozni. Ezen felül a résztvevő nem kapja meg az igazolásokat a tanfolyam végeztével, csak a következő alkalommal, a hiányzó óraszámok pótlását követően. A pótlás díjköteles.


AMENNYIBEN AZ ÁSZF-BEN LEÍRTAK ALAPJÁN JOGOSULT A HŰSÉGKEDVEZMÉNYRE (JUBILEUMI 20%-OS KEDVEZMÉNY) ,KÉRJÜK JELENTKEZÉSI LAPJÁN JELEZNI, AMENNYIBEN IGÉNYBE SZERETNÉ VENNI!
 
Jelentkezési határidő: 
 
MAGYAR NYELVŰ TANFOLYAM
Órarend:
1.nap 9:00-17:30
2.nap 8:30-17:00
3 nap 8:30-17:00
4.nap 8:30-17:00
5.nap 8:30-17:00
6.nap 8:30-17:00
7.nap 8:30-17:00
8.nap 8:30-17:00
9.nap 8:30-17:00
10.nap 8:30-17:00
A megadott időpontoktól az oktató a tanfolyam folyamán eltérhet.
Gyakorlati és Elméleti óra aránya: elmélet: 32 tanóra, gyakorlat: 58 tanóra

Jelentkezési feltételek és körülmények:

Tanfolyamra gyógytornászokat, IV. éves gyógytornászokat várunk!

Időpontok:

Dátum Ár Tanóra Kredit Helyszín Oktatók Jelentkezés

Tanfolyam díja (számla 1)

Összege:

Név:

Irányítószám:

Város:

Utca, házszám:

Adószám:

Megjegyzés:

« Vissza a továbbképzésekhez

2011 © Viszen Kft. - Minden jog fenntartva WebDeb - ahol a weblapok születnek